Jag heter Adam Heidmark och är en frontendutvecklare och frilansande konsult verksam i Stockholm. Jag har en gedigen utbildning inom både tekniska och humanistiska aspekter av fältet, från databaser och programmering till pedagogik och berättande. Jag har arbetat professionellt inom webbutveckling sedan 2010 och blev frilansande konsult 2018.
Jag har omfattande erfarenhet av att utveckla designsystem och dynamiska komponenter, vilket främjar återanvändbarhet och konsistens i projekt. Jag värdesätter enkelhet i design, vilket jag anser vara avgörande för att skapa tillgängliga och funktionella webblösningar.
I mitt arbete som konsult strävar jag efter att vara en länk mellan olika professionella grupper, ofta mellan designers och utvecklare. Min förmåga att anpassa mig till nya miljöer och förstå olika perspektiv är något som ständigt hjälper mig att driva projekt framåt och säkerställa framgång.
Jag ser alltid fram emot nya möjligheter att tillämpa min kunskap och erfarenhet för att lösa unika utmaningar och bidra till spännande projekt.
Uppdrag
ICA - Frontendutvecklare (Konsult)
-till Nuvarande
Under min tid på ICA var jag del av ett team som skötte och utvecklade flera redaktionella webbsidor på EPIServer. Vi initierade en modernisering inklusive migration från Vue2 till Vue3 för optimerad och effektivare kodanvändning. Parallellt utvecklade vi ett nytt designsystem som ersatte det föråldrade, vilket förbättrade användarupplevelsen och förenklade framtida webbutveckling, vilket stärkte ICAs digitala närvaro och varumärkesvärden.
På Feelgood bidrog jag till deras digitalisering genom att utveckla en webbportal för kundinteraktion och ett admin-system för intern hantering. Jag arbetade även med en UX-designer för att skapa ett designsystem med Web Components. Vi valde Stencil för att utveckla ramverksoberoende komponenter, vilket underlättar framtida utveckling.
Jag ledde frontendutvecklingen och UI/UX-designen vid moderniseringen av en komplex applikation för beräkning av artilleriskjutgränser. Jag samarbetade nära med kravställare från Försvarsmakten och SAABs experter för att omvandla det befintliga systemet till ett användarvänligt och effektivt gränssnitt, vilket inkluderade både befintlig funktionalitet och nya funktioner.
Jag moderniserade designen och skrev om frontenden på en webbshop med vanilla JavaScript och jQuery, utan ramverk, enligt agila metoder. Projektet inkluderade frekventa diskussioner med marknadsföring och utveckling, och jag utbildade även anställda i JavaScript och SCSS.
Uppdraget innebar att utveckla ett komponentbibliotek och grafiskt regelverk med dokumentation i Angular, för framtida användning av utvecklare. Jag samarbetade nära med en grafiker under projektet.
Mitt första uppdrag som konsult var på Epiceros när de var väldigt nystartade. Min roll var att ta fram ett bibliotek av komponenter i React baserat på skisser levererat av grafiker.
Som frontend-utvecklare på Aditro i Stockholm, skapade jag bas-komponenter och ledde ett UX-team för kodgranskning och kvalitetssäkring. Jag höll även i seminarier om SCSS, HTML och CSS.
Som ensam frontend-utvecklare på Allra byggde jag upp deras webbplats från grunden med två backend-kollegor och en extern designer, och var involverad i valet av frontend-teknik.
På Lensway började jag som frontend-utvecklare och övergick till att även skapa design och grafik. Ett samarbete med en extern firma gav designen ett upplyft, där jag arbetade nära deras designer, producerade interaktiva prototyper och bistod med teknisk kompetens. Jag optimerade även webbplatsens SEO och uppnådde topplaceringar för flera nyckelord. Dessutom designade och utvecklade jag Lensways andra webbshoppar, Nordic Lenses och YourLenses, med stor kreativ frihet.